top of page

גישור כללי

למה גישור?

 

• חסכון בזמן - הליך גישור הנו הליך קצר יחסית, שמטרתו היא לחסוך בזמן יקר  ולמנוע סבל רב מהצדדים היכול להימשך על גבי שנים בהליך משפטי או בגרירת הסכסוך.

 

חיסכון בכסף - הליך הגישור זול במאות אחוזים מהליך משפטי בבית המשפט.

 

מעורבות הצדדים - בהליך הגישור  הצדדים  הם  אילו שמקבלים את ההחלטות בסופו של דבר, ללא התערבות של גורם חיצוני, המגשר הנו ניטרלי ומחויב לאוביקטיביות.

 

סיפוק הצרכים - בהליך הגישור  נאבחן ונזהה את הצרכים של כל צד. תפקידו של המגשר בין היתר, היא שאיפה למיקסום הצורך של כל צד שיתבטא בהסכם הסופי.

 

יצירתיות - בהליך הגישור  ניתן להגיע לפתרונות יצירתיים  שלא מתאפשרים במסגרות אחרות ושהנם  נתפרים  בהתאם לצרכים  של כל צד.

 

פשטות - הליך הגישור  הנו הליך  המתבצע בשפה פשוטה וברורה, במהלך הגישור אין שימוש בשפה משפטית מורכבת שמבוססת על חוקים והלכות שאתם לא מכירים.

 

יחסים - הליך הגישור מוביל לשמירה על מערכת היחסים העתידית ולעיתים לבנייתה מחדש  היות והתהליך  הנו תהליך אנושי  המאפשר דיאלוג, התבטאות ושמירה על  כבוד הדדי.

 

חיסיון - על תוכן ההליך מוטל חיסיון וכל הנאמר במסגרתו לא יוכל לשמש כראיה בכל הליך אחר.

 

סודיות - המגשר/ים מחויבים לסודיות מלאה.כל הנאמר ונרשם בחדר הגישור הנו סודי.

 

תוקף משפטי - הגישור מוכר ע"י המערכת המשפטית. להסכם הסופי בתהליך הגישוריש תוקף של כל הסכם או חוזה אחר וניתן גם לבקש מבית המשפט לתת לו תוקף של פסק דין.

 

 

מהו גישור?

 

הגישור הינו הליך רצוני/וולונטרי לפתרון סכסוכים אשר במהלכו פועלים הצדדים בסיוע מגשר/ים על מנת להגיע להסכמות בנוגע למחלוקות/סכסוך שביניהם תוך זיהוי והבנת הצרכים והאינטרסים של כל צד.

WIN-WIN–עם ביצוע תהליך נכון והדרגתי, מתאפשרת קרקע פוריה ליצור הסכמות ולהגעה לפתרונות יצירתיים המאפשרים רווח הדדי ללא הפסד ואף ללא פשרה כאשר המוטיב העיקרי של הגישור הנו שאיפה להסכמה שבה כל צד יוצא מסופק. 

ניתן לפנות להליך גישור בכל שלב של הסכסוך. צדדים שיש ביניהם חוסר הסכמה יכולים לפנות למגשר מיד  בתחילת הסכסוך (ביחד או לחוד) ואפילו לאחר שהחלו הליכים בבית משפט עם עורכי דין. מערכת המשפט בישראל עושה אף היא שימוש נרחב בהליכי גישור בתיקים שונים.

 

התהליך מתנהל באווירה רגועה ומכובדת בסיוע המגשר/ים, תוך ניסיון לבנות אמון, כבוד והכרה הדדית בין המעורבים. בשונה מהליך משפטי או בוררות, אנשים שלקחו חלק בתהליכי גישור מדווחים על תהליך אנושי המקנה להם תחושת עצמה ושליטה בקונפליקט ובתוצאותיו. כמו כן שביעות הרצון בהליכי הגישור גבוהה מאשר בהליכים אחרים. יישום ההחלטות המתקבלות גבוה באופן ניכר מיישום פסקי דין.

הליך הגישור מתנהל באמצעות שיחות משותפות של הצדדים עם המגשר וכן שיחות נפרדות ואישיות שיבצע המגשר אל מול כל אחד מהצדדים.

 

 

 

מיהו המגשר?

 

המגשר הינו איש מקצוע בעל הכשרה והסמכה בתחום. המגשר אינו שופט, ואינו מוסמך לכפות רצונו ועמדותיו על מי מהצדדים. המגשר הינו ניטראלי ומחויב לאובייקטיביות.

תפקידו הוא להקשיב לצדדים, לסייע בהגדרת הצרכים והאינטרסים שלהם ולהוביל אותם להסכמות ולסיום הסכסוך.

 

ייצוג משפטי של הצדדים - במידה והצדדים מיוצגים ע"י עורכי דין, לעורכי הדין תפקיד מרכזי בהליך הגישור וביכולתם לסייע רבות לפתרון הסכסוך והסדרת הסכם. באם עורכי הדין אינם נוכחים, הצדדים יכולים להיעזר בעורכי דינם בכל שלב בקבלת ייעוץ לעניין שמירת זכויותיהם וכן לעניין קבלת החלטות בשלבים מכריעים בהליך. רצוי להתייעץ עם המגשר לגבי סוגיית נוכחות עורכי הדין בחדר הגישור.

 

 

גישור בסגול בלבן כי החיים הם לא שחור ולבן 

גישור בסגול בלבן זהו גישור ייחודי המאפשר למגשר ולצדדים  לנטרל את הכעסים ולהבין את מה שבאמת חשוב, להגיע להסכמה  ולהסתכל על הסכסוך כאירוע  שחלף.

זה אפשרי וזה עובד, אל תוותרו על אפשרות זו, צרו עימנו קשר.

bottom of page